0186-657558
Burg de Zeeuwstraat 61-B 3281 AE Numansdorp

Advies

Gratis advies, wanneer?

Heeft u regelmatig pijnklachten?
Zit uw gebit los?
Heeft u zwarte randen om uw tanden?
Zijn uw mondhoeken regelmatig ontstoken?
Heeft u een ingevallen gezicht?
Breekt uw gebit regelmatig?

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over producten en behandelingen

Advies

Indien u een of meerdere van de hiernaast gestelde vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is het tijd om een afspraak te maken met Tandprothetische Praktijk Blomjous voor een vrijblijvend advies.

Uw nieuwe kunstgebit?

U heeft nu een nieuw kunstgebit, maar u mag niet verwachten dat u alles wat u vroeger met uw eigen tanden en kiezen kon doen, nu moeiteloos met uw kunstgebit kunt doen. Vooral in het begin kan een gebitsprothese nogal wat problemen veroorzaken, zoals pijn, moeilijkheden bij het kauwen en moeilijkheden bij het spreken. Uw tandprotheticus zal proberen u, vooral in die lastige beginperiode, te begeleiden om zodoende het wennen aan uw gebitsprothese te vergemakkelijken.

Is een kunstgebit een hulpmiddel?

De bedoeling van uw kunstgebit is dat het de functies, die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Tanden en kiezen zijn erg belangrijk bij het kauwen en het spreken, maar ook voor uw uiterlijk, de eerste aanblik. Bedenk wel dat een tandprothese slechts een hulpmiddel is om de functies van uw eigen tanden en kiezen zo goed mogelijk uit te voeren.

Het voordeel voor u is dat u ‘samen’ met de tandprotheticus vanaf het begin tot het eind aan uw nieuwe prothese werkt.

Slapen met of zonder tandprothese?

Het is het beste om de prothese voor het slapen uit te doen. Op die manier krijgen uw kaken de nodige rust. Misschien vindt u een mond zonder tanden en kiezen niet zo'n prettig idee. Doet u dan in ieder geval het kunstgebit in de onderkaak uit. Als u de prothese niet draagt, kunt u het bewaren in een bakje met water.

Hoe is de vergoeding geregeld?

Alle zorgverzekeraars hebben het volledige kunstgebit opgenomen in het
basispakket. Dat wil zeggen dat iedereen met een volledig kunstgebit in
aanmerking komt voor geheel of gedeeltelijke vergoeding!

Kleefpasta's, kleefpoeders, voeringen en andere hulpmiddelen?

Er zijn allerlei kleefpasta's, kleefpoeders, 'voeringen' op de markt om een gebitsprothese meer houvast te geven. Deze middelen zijn eigenlijk allemaal noodoplossingen. De oorzaak van het probleem wordt niet echt weggenomen. Doe ook nooit watjes onder uw prothese. Uw kaken gaan daarvan alleen maar sneller slinken. Als uw kunstgebit los gaat zitten moet u naar uw tandprotheticus gaan, deze ziet meestal direct wat er aan de hand is en wat en kan u het beste advies geven.

Om pijn te voorkomen en om loszitten van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te bevelen minstens eens in de twee jaar terug te gaan voor controle. Het is verstandig dit ook echt te doen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat u het in de eerste instantie niet opvalt. Als u daarom regelmatig teruggaat voor controle, houdt uw tandprotheticus alles voor u in de gaten. Hij kan uw kunstgebit weer passend maken of u op tijd adviseren om een nieuw kunstgebit te laten maken (meestal na een jaar of tien), want ook uw kunstgebit kan verslijten. Ook controleert de tandprotheticus of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met een slecht passend kunstgebit of bij mensen die al jarenlang hetzelfde kunstgebit dragen, kunnen vervelende mond-afwijkingen ontstaan.

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

De verantwoorde levensduur van een kunstgebit is vijf tot acht jaar. Dit kan individueel zeer verschillend zijn. Zodra uw kunstgebit los gaat zitten of pijn gaat doen is het verstandig om contact op te nemen met uw tandprotheticus. Vaak kan de pasvorm met een nieuwe basis (voering) hersteld worden. Laat uw kunstgebit om de twee jaar in elk geval controleren.

Heeft u nog een vraag?

Maak voor gratis advies of controle een afspraak, u kunt zo bij ons binnenlopen. Wij staan voor u klaar!

lees meer

_______________________________

Openingstijden

_______________________________

Juridisch

_______________________________
- Privacy Verklaring

Blomjous © 2020 | Made with by

Alentejo Webdesign
closemap-markerchevron-rightphoneellipsis-v linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram