0186-657558
Burg de Zeeuwstraat 61-B 3281 AE Numansdorp

Klikgebit

Klikgebit/implantaten

Een loszittende onderprothese is één van de meest voorkomende klachten bij dragers van een volledige prothese. Herkent u deze klachten? Belemmert het u in uw dagelijkse functioneren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Implantaten in de onderkaak komen vaak voor. In de bovenkaak zien we dat minder vaak omdat patiënten minder problemen met de bovenprothese ervaren. Maar ook dan kunnen wij u uiteraard van dienst zijn.

Klikgebit

Een klikgebit of implantaat prothese wordt toegepast wanneer de kaak zo is geslonken dat een gewone prothese niet meer stabiel blijft liggen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat moet u zien als een kunstwortel die als een schroefje in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee implantaten vaak al voldoende.

Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn materialen die niet door het lichaam worden afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang.

Wanneer kiest u voor implantaten?

Het kiezen van implantaten voor uw gebit doet u zodra het functioneren met een “normaal” kunstgebit niet langer goed gaat en u klachten blijft houden. In dergelijke gevallen gaat uw kunstgebit steeds losser zitten en zult u steeds meer pijn ondervinden bij het dragen van uw kunstgebit. In samenspraak met de tandprotheticus kan beoordeeld worden in hoeverre het plaatsen van een implantaat voor uw tand of gebit daadwerkelijk nodig is.

Perfect resultaat

Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden. Er gelden voor een goed resultaat wel een aantal voorwaarden. Zo moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn om de implantaten in te verankeren. Verder is het van belang dat uw kaakbot en uw tandvlees gezond zijn. Daarnaast moet uw algehele gezondheid goed zijn.

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.
_______________________________

Openingstijden

_______________________________

Juridisch

_______________________________
- Privacy Verklaring

Blomjous © 2020 | Made with by

Alentejo Webdesign
closemap-markerchevron-rightphoneellipsis-v linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram